Drůbež

Kachní roláda, tzv. maso plněné masem (Kamil)

1 kachna; 1 vepřová panenka, 2 kuřecí řízky; 2 vejce; pažitka;   *** Kachnu opatrně vykostíme, abychom nepoškodili kůži, výsledkem je plát masa s kůží. Nejlépe je postupovat tak, že prsa jsou uprostřed, tzn. začínáme naproti na hřbetě. Jako náplň se použije panenka nebo kuřecí...

Čínské řízky (Yva)

4 řízky (vepřové nebo drůbeží); 3 vejce; 1 lžíce hořčice; 1 lžíce kečupu; 2 lžíce solamylu; 1 lžička sladké papriky; 1 lžička ostré papriky; 1 lžička pepře; 1 masox; 1 lžička worchestru; *** Směs řádně promíchat, vložit naklepané řízky a nechat 24 hodin proležet. Potom...

Cikánské placičky (Yva)

400 g libového masa (vepřové nebo drůbeží); 5 lžic solamylu; 5 lžic oleje; 1 lžička pepře; 1 lžička sladké papriky; ½ lžičky ostré papriky; 2 lžičky vegety; 2 lžičky sojové omáčky; 2 lžičky soli; 5 vajec; 4 cibule; *** Maso nakrájet na malé nudličky, cibuli na kolečka, vše...

Amerika, Amerika (Milena)

8 kusů vykostěných kuřecích stehen (nebo špalíčky, křidélka); Marináda: 6 lžic kečupu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 pokrájené cibule, 6 prolisovaných stroužků česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, bazalka, skořice, chilli papričky. Med a...