Archiv článků

Šmirkas

05.12.2011 14:49
Recept na pomazánku s tímto prazvláštním názvem jsem před léty získala od své slovenské kolegyně. Prozaicky to je pomazánka z brynzy, ovšem velmi dobrá. Neodolala jsem a přepsala recept ve slovenském orginále i se stříškou nad "o". Jenom měkké "l" se mi zatím najít nepovedlo ...

Kulinářské historky

22.11.2011 22:10
Zřídila jsem ještě jednu rubriku. Při víkendovém putování mi Kachna vyprávěla o své dávné zajímavé sousedce. Velmi povedeným způsobem vařila čaj s rumem. Třeba tu historku časem přidá. Mně to mi připomnělo jednu moji vzpomínku a řekla jsem si, že by se to mělo zaznamenat, protože obě dámy už...

Velvyslankyně české kuchyně (Marcela)

22.11.2011 21:43
Dlouhá léta jsem se přátelila s Francouzkou, která bydlela ve stejném domě o pár pater níže. Úžasně vařila, opravdu nedělala pověsti francouzských labužníků ostudu. Však mám od ní několik oblíbených receptů, které často vařím. Přestože žila v Čechách spoustu let, do Jablonce se vdala po druhé...

Pochvala

22.11.2011 19:55
pro Danu a Milenu. Poslaly své první příspěvky a rozšířily tak Drůbež a Omáčky.

První ohlasy

10.11.2011 09:31
Na svůj propagační mail, ve kterém jsem vás hecovala, abyste na tomto webu uveřejnili své oblíbené a osvědčené recepty, jsem dostala první odpověď. Kačenka s Kamilem se rádi aktivně zúčastní. Doufám, že nebudou jediní. Nenechte zahanbit a pište!

První recepty

10.11.2011 09:27
Zapsala jsem první recepty. V Přílohách se objevily mé oblíbené brynzové knedlíčky a v Moučnících pečených mrkvový dort a francouzský tvarohový koláč podle Ginette. Ten tvarohový je i s fotkou, protože jsem ho měla právě upečený.
Záznamy: 11 - 16 ze 16
<< 1 | 2